26 Haziran 2016 Pazar

Tek başına güçlü olmayı öğren!

Mesela hayat, hiçkimseye güvenemmen gerektiğini tekrar tekrar öğretir. Ama umut işte, birine sığınmak istersin ve o masallardaki, o hayallerdeki kişinin geleceğine inanırsın. Biri gelir, heh o dersin. Ama asla o olmaz. Diyorum ki asla o hayallarinizdeki kişi gelmeyecek, o çok güvenmek istediğiniz, tüm duygularınızla, tüm benliğinizle sığınmak istediğiniz hiçkimse karşınıza çıkmayacak.

Güvenecek, inanacak, tüm duyguları açacaksınız ama sonra pişman olacaksınız! Net pişman olacaksınız. Çünkü bir anda her şey tersine dönebilir. Asla birinin sizi çok sevdiğine inanmayın, asla birinin sizi terketmeyeceğini düşünmeyin. Yok öyle bişi. Herkes gidebilir, herkes herkessiz yapabilir! Ölenler geri geldi mi sanıyorsunuz? Oysa hayat devam etti...

Kendi ayaklarının üzerinde durman, kimseye kapılmaman ve kimseye inanman gerekiyor. Bir gün yarı yolda bırakıldığında yıkılmamak için tek başına güçlü olmayı öğrenmen gerekiyor.

Tek başına güçlü olmayı öğren!

Çünkü hiçkimse "her zaman yanındayım" sözünü tutmayacak. Kimse hiçbir sözünü tutmayacak. Kimsenin vazgeçemeyeceği kadar özel biri değilsin, kandırma kendini! Herkesin yeri dolabilir; dolmadı mı sanıyorsun?

Çok mutlu olduğun zamanlarda geleceğe karşı umutlu olabilirsin, zaten umut hep yok mudur? Umut en zayıf noktası insanın belki de kimbilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, en yakın zamanda inceleyip yayınlayacağım :)