26 Haziran 2016 Pazar

Ne güzel şey had bilmek

Ağır konuşuyormuşum! Etrafta o kadar becil, o kadar hadsiz insan varken nasıl iyimser olabilirmişim ki! Bir kere en önemlisi had bilmek. Bir kişi sizi adam yerine koyup bir kere dinlediyse, fikrinize saygı gösterdiyse çizgiyi aşmayın!

Bencilliklere ne diyorsunuz? Belki de haklılar, herkes öğrenmeli bencil olmayı(!)

Dönek olmaya ne diyorsunuz? Gelişmek mi sizce döneklik? Gelişmekle dönek olmak apayrı şeyler ama ne yazık ki birçok kişi kendine yakıştıramadığı için bunun adını gelişmek olarak yorumlar. Bi kere karakteri, fikirleri oturmamış insanlar, başka insanların etkisinde kalarak değişir. Adına da geliştim der. Yok öyle bişi. Baya senin kendi inandığın değerler, fikirler, görüşler sağlam değilmiş ki karşındakinden etkilenmişsin. Hani üzüm üzüme baka baka...

Sonra bir de o insanın gözden düşmesi yok mu!

Hani diyorum ki kendinizi öyle çok önemli sanmayın. Vazgeçilmez hiç sanmayın. Her an herkes herkesten vazgeçebilir her an her şey tersine dönebilir.

Birileri, birilerinin üzerinde hakimiyet kurar. Sonra o birileri de gelir başka birilerinin üzerinde hakimiyer kurmaya çalışır falan. Kendini mükemmel görmek ne büyük hata! Kibri biraz geride bırakıp geriden bakmak lazım kendine, bi ölçmek tartmak lazım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, en yakın zamanda inceleyip yayınlayacağım :)